keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Vilppu luustokuvissa

Varhain torstaiaamuna viime viikolla lähdettiin Vilpun kanssa kohti Keljonkankaan Evidensiaa luustokuvia varten. Kasvattaja-Aija oli järkännyt joukkotarkit ja yhteensä kahtena päivänä taidettiin kuvata yhdeksän koiraa. FF-pennuista luustokuvissa kävi tällä erää kolme neljästä. 

Olin jännittänyt kuvia etukäteen tosi paljon, mutta ihan turhaan. Vaikka etenkin selkäkuvia osaan tulkita aika huonosti, kyllä kuvista itsekin jo näki että siistiltä vaikuttaa. Eläinlääkäri ei antanut mitään tarkkoja arvioita tuloksista, mutta Kennelliitosta tuli lausunnot jo lauantaina ja sunnuntaina. Lopullinen tulosrivi on seuraava: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV1 ja VA0. Spondyloosilausuntoa ei alle kaksivuotiaalle koiralle saa mutta nikamavälit näyttivät oikein siisteiltä nekin. 

Olihan tämä kyllä iso helpotus, kun tällainen kirjain- ja numerorivistö tarkoittaa sitä että normaalisti saa elää ja harrastaa! Aksassa voi alkaa pikkuhiljaa nostella rimoja ja miettiä esim. vetoharrastuksen aloittelua. Tuosta LTV-ykkösestä en ole liiemmin huolissani, se ei nykytiedon valossa aiheuta oireita tai vaikuta käyttöön. Tietysti se tarkoittaa että ihan priima selkä ei ole ja mm. lihashuollosta tullaan pitämään hyvää huolta, mutta niin pidettäisiin toki muutenkin. 

Nyt kuvatuilla sisaruksilla on kaikilla A-lonkat ja 0-kyynärät, muiden kuin Vilpun selkätuloksia vielä odotellaan. Toivottavasti nekin tulevat pian! Kiva nähdä mitä lausuntoja sieltä tulee, pentueen emällähän on LTV1 ja isän selkä on puhdas.

Rauhoitus sujui hyvin, antoivat klinikalla varsin kevyen rauhoitteen ja myös herätteen ja Vilppu oli lievää väsymystä lukuun ottamatta oikein hyvävointinen heti aamupäivästä eteenpäin.


2 kommenttia: