tiistai 9. tammikuuta 2018

Mitä kuuluu agilityrintamalle?

Pitkään aikaan ei ole tullut kirjoitettua mitään aksatreeneistä, mutta ollaan kuitenkin päästy Vilpun kanssa käymään viime aikoina lähes joka tiistai meidän penturyhmässä. Vilpusta on kasvanut innokas, vauhdikas ja topakka agikoiran alku, jolla on mun mielestä pohjataidot hyvällä mallilla. En ole osannut/jaksanut lähteä hifistelemään erityisesti missään, vaan ollaan keskitytty pääasiassa suuriin linjoihin.

Ryhmässä ollaan tehty paljon kaikenlaista tekniikkatreeniä, joiden avulla on opetettu pentuja tulemaan ohjauksiin ja lukemaan niitä, ja vastapainoksi tehty paljon irtoamista ja vahvistettu koirien estehakuisuutta. Allaolevan videon lopussa näkyy varmaan ainoa paria estettä pidempi rata, jonka Vilppu on tähän vuoden ikään mennessä tehnyt. Välillä mä olen ollut kovasti epämukavuusalueella kahden-kolmen esteen tekniikkatreeneissä, kun mieli tekisi jo juoksemaan, mutta on joka treenistä ollut selvästi hyötyä. Vilppu osaa luultavasti jo nyt lukea useampia ohjauksia kuin Lennin kanssa käytin ikinä.

© Aija Tanskanen

Vilppu on siitä ihana, että se vastaa rytmittämiseen todella hyvin ja kääntyy kivasti, kun mä ohjaan oikein. Toisaalta se lähtee myös hyvin äkkiä maata kiertävälle radalle eikä aina ihan pysy hyppysissä. Se on pitkälaukkainen ja vahva liikkuja, jolla on vauhtia vähän enemmän kuin järkeä. Vilpun kanssa olonsa tuntee harva se treeni liian hitaaksi, mutta sitä pitäisin varsin positiivisena ongelmana tässä vaiheessa. Viime aikoina ollaan kuitenkin itsenäisissä treeneissä keskitytty erityisesti mielentilaan ja tehty paljon off-switch -harkkaa, etteivät kierrokset nousisi liikaa tai jäisi päälle, kyseessä on kuitenkin kiihdyttävä laji ja kiihkeä nuori koira.

Tänä vuonna meillä on isona projektina tulossa kepit ja kontaktit. Vilppu tekee pysäytyskontaktit ja osaa hyvin hakea 2on2offia alastulolla, mutta kokonaisia kontaktiesteitä ei vielä tehdä. Neljä keppiä olen esitellyt Vilpulle, mutta ei sillä vielä kovin vahvaa näkemystä pujottelusta ole. Lähdetään tekemään niitä tosissaan vasta luustokuvien jälkeen.

Videolla kootusti treenejä nyt syksyltä, suunnilleen aikajärjestyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti