tiistai 28. marraskuuta 2017

Marraskuun pentutokot

Marraskuu oli kyllä ihan ennätyshuono kuukausi, sillä päästiin Vilpun tokovalmennukseen vain puolet kerroista eli kahdesti. Tätä ennen en ollut jättänyt yhtäkään kertaa välistä sen jälkeen kun kesäkuussa aloitettiin treenit, eli vähän kirpaisi kun ei ollut tuttua maanantaitreeniä! Kotona ollaan kyllä tehty hommia ja muuten on ollut tokon osalta hyvää etenemistä havaittavista.


13. marraskuuta oli aika teoriapainotteinen kerta, juteltiin treenin suunnittelusta ja tehtiin siihen liittyviä harjoituksia. Oli hyödyllistä siinä määrin, että kirjoitan siitä erillisen tekstin myöhemmin. Vilppu pääsi tekemään kaukoja ja hyppyä. Tokon avohyppy oli sen mielestä vähän outo, vaikka umpiestettä se on tehnyt ja agihyppyjä toki. Pitää ottaa treenilistalle myös erilaiset hypyt ja alkaa kasaamaan hyppyliikettä valmiiksi, palaset on siihen olemassa.

Kaukoissa saatiin esille saalistilttaus eli Vilppu jäi kyttäämään lelua, mikä taas näkyi kaukoissa tahmailuna. Mä olen vieläkin aika pihalla näiden paimenkoirajuttujen ja myös leikitysjuttujen kanssa ja vaikka olen lukenut ja teoriaopiskellut yhtä sun toista, vaikealta tuntuu edelleen. Pitäisi päästä johonkin leikitys-/vietti-/palkkauskouluun, jossa ehtisi käymään teoriaa ja käytäntöä perusteellisemmin läpi. Enivei, otettiin korjaussarjaksi leikkiä -> käsitargetille muutama toisto josta namipalkka -> kaukot -> lelupalkka. Näin saatiin kyttäys katkaistua. En ole kyllä kaukojen asennonvaihtojen nopeuteen tyytyväinen vieläkään, pitäisi saada enemmän tunnetta ja tarmoa peliin. Mulle on vaan kriteerin ylläpito tässä tosi vaikeaa. Täytyy nyt yrittää treenata kaukoja säästeliäästi mutta tehokkaasti, niin että saataisiin pelkkiä nopeita vaihtoja ja niistä superpalkkaa.


Tällä viikolla tehtiin pistetyöskentelynä ruutua, merkin kiertoa, tasapainotyynyllä jumppailua ja niitä kaukoja. Lisäksi tehtiin perusasentoon kontaktin kestoa ja pään oikeaa paikkaa sekä seuraamisen ensimmäistä askelta, joka on yleensä se kriittisin. Lopuksi vielä paikkamakuu. Olin koko treenin jotenkin tosi jännittynyt ja se kyllä näkyi Vilpussakin. Toisaalta hyvä, että se oppii että stressaantuneenkin ohjaajan kanssa voi tehdä töitä - ei tule sitten yllätyksenä kisoissa - mutta toisaalta ei saatu kumpikaan itsestämme ihan parasta irti.

Ruutua ei olla tehty enkä oikein tiedä miten siinä lähtisi etenemään. Vilppu osaa juosta lelulle ja hakeutuu myös auttavasti kosketusalustalle. Pitää vaan ottaa toistoja eri paikoissa eri etäisyyksillä ja vahvistaa ajatusta ruutuun irtoamisesta. Nyt Vilppu olisi mielellään hakenut kiertoa kulmamerkille. Merkin kiertoa ollaankin tehty paljon ja siinä ei ole mitään ihmeellistä. Valmisteleva "missä"-pyyntö pitäisi opettaa mahdollisimman pian.

Kaukot eivät olleet sen paremmat kuin ennenkään, tasapainoilu taas sujui ongelmitta ja Vilpulla on jo kiva repertuaari asioita joita se osaa tyynyllä tarjota. Perusasentoharkassa Vilppu oli huippuhyvä, jaksoi tsempata vaikka oli väsynyt ja lähti todella hyvin mukaan ekaan askeleeseen. Paikkis oli ok, sivulta maahanmenot ovat aika hitaita ja usein myös vinoja, niihin pitää nyt kiinnittää erityistä huomiota. Paljon tarvitsisi myös häiriötreeniä. Olen nyt alkanut opettaa Vilpulle makuuta leuka maassa ja se on vähän rikkonut maassa oloa. Lisäksi Vilppu valuu todella helposti lonkalle, joka pitäisi käydä aina korjaamassa mutta en nytkään käynyt. Kriteeri tässä(kin) asiassa selväksi itselle ja koiralle!


Hyviä ja tarpeellisia treenejä siis ollut, mutta treenattavien asioiden lista se vaan kasvaa kasvamistaan enkä oikein tiedä mitä haluaisin tai pitäisi priorisoida. Niin monta juttua mitä pitää pienelle koiralle opettaa! Onneksi ei ole kiire.

Treenilista joulukuulle:
  • Monipuolista luopumistreeniä
  • Vauhtia asennonvaihtoihin
  • Halliin ja kentällä meno 
  • Eteentulon kertaus 
  • Paikallaolo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti