keskiviikko 2. elokuuta 2017

Vilpun oma viikko

Käytiin koirien kanssa viime viikon lopulla vanhemmilla Joensuussa, kun sain muutaman päivän lomaa viikonlopun molemmin puolin. Kelit suosivat ja oli mukavaa relata ja viettää kesää muuallakin kuin kaupungin keskustassa. Ei myöskään haitannut yhtään olla pois jaloista Neste Rallin ajan, Jyväskylän harju oli aidattu umpeen jo keskiviikkona ja kadunvaltaus oli tänä vuonna ollut suoraan meidän ikkunan alla.


Vanhempien takapihalla on pieni aidattu alue kuistin yhteydessä ja koirat ottivat ilon irti siitä, että ulos on vapaa kulku. Lenni ei ole ennen viihtynyt ulkona yksinään juuri ollenkaan, mutta Vilpun mielestä ulkona touhuileminen on hauskaa yksin ja yhdessä. Lenkkeiltiin myös ihanan avarissa kangasmetsissä, joissa ei vastaantulijat pääse ilmestymään yllättäen puskan takaa, ja vältyttiin onneksi käärmeiltä vaikka aika kyistä aluetta on tuolla perinteisesti ollut. Käytiin myös mustikassa ja molemmat koirat söivät mahansa kipeiksi suoraan puskista.

Koirat jaksoivat leikkiä ihan aamusta iltaan, paljon enemmän kuin kotona sisällä. Lenniä välillä ärsyttää Vilpun leikin ja kiusaamisen välimaastossa liikkuva härkkiminen, mutta aika usein se lähtee myös leikkiin mukaan ja jaksaa painia yllättävän pitkään ärinän säestämänä. Poikien leikki on fyysistä ja äänekästä, sisältää paljon painia ja vielä enemmän hammastelua ja Vilpun osalta yleensä juoksuspurtteja. Koirien leikin katseleminen on kyllä parasta viihdettä nykyään, niin ihanaa että ne tulevat hienosti toimeen.

 
Maanantaina palatessani jätin Lennin isän ja veljen melontareissulle täksi viikoksi ja matkasin Jyväskylään vain Vilpun kanssa. Neljän tunnin bussimatka meni ilman ongelmia, penkinalusten imuroinnin jälkeen Vilppu heittäytyi pitkäkseen ja nukkui käytännössä koko matkan. Se onkin päässyt nyt ainoana koirana puuhailemaan paljon ja tuuraamaan myös Lenniä keskiviikon aksaryhmässä. Lähdettiin harjoittelemaan takaakiertoja ja tehtiin ihan 3-5 esteen pätkää. Se on jo niin iso ja taitava poika! Potkua siitä kyllä löytyy ja välillä meinasi homma lähteä lapasesta, mutta ihana että on intoa! Mulla oli niin hauskaa, en vain voinut olla nauramatta kun Vimpu veti sata lasissa kurvit suoriksi ja pinkoi putkiin häntä tötteröllä.

Takaakiertojakin täytyy nyt alkaa tosissaan pikkuhiljaa opettelemaan niin, että koira hakee sen suullisella käskyllä kaukaa. On helpompi tehdä alusta asti pennulle hyvät pohjat kuin lähteä sitten kisaikäisen kanssa hakemaan irtoamista. Tässä vaiheessa tärkeintä on kuitenkin hyvä fiilis, se että pentu saa tarjota ja että se on omasta mielestään maailman paras aksakoira. Niin se kyllä onkin <3

Vilppu 6.5 kk


Yksinolot - ihan yksin - ovat sujuneet hyvin. Nyt tällä viikolla olen myös ekstrapanostanut Vilpun hihnakäytökseen, siinä on tullut puolen vuoden rajapyykin jälkeen vähän takapakkia ja kahden koiran kanssa haastavammat ohitukset ym. tilanteet yrittää vain selvittää mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti. Nyt kun kädessä on vain yksi hihna, on jokaisen lenkin jaksanut ottaa potentiaalisena koulutustilanteena, niin kuin tietysti pitäisi joka kerta. Ollaan esimerkiksi hakeuduttu rullaluistelijoiden suosimalle rantaraitille lenkkeilemään ja yritetty saada mahdollisimman paljon koiraohituksia alle.

Kyllä kaksi koiraa on silti oikein hyvä määrä, yhden kanssa on kotona jokseenkin hiljaista. Varmasti tekee kuitenkin sekä Vilpulle että etenkin Lennille hyvää saada välillä vähän omaa aikaa. Lenni taatusti nauttii luonnossa olosta, uimisesta ja nuotioherkkujen kerjäämisestä.

2 kommenttia:

  1. Ihana vilppu, voin kuvitella miten pätevä se on radalla 😍 joskus toivon et aika menis nopeempaa ja olis mahollisuus hankkia freyalle kaveri 😂 pitää nyt vaan nauttia vielä kun saa käyttää yksin siihen kaiken ajan ja energian

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mäkin jatkuvasti mietiskelen millainen tulee seuraavaksi vaikka varmaan ainakin tässä elämäntilanteessa tää kaks on ihan maksimi! Mutta aina sopii haaveilla :D

      Poista