perjantai 25. elokuuta 2017

Onnistuneet möllirallyt


© Heli Tuominen

Treenikaverini Saila on tällä hetkellä Itävallassa karjis Mimmin ja aussie Messin, jonka emä on muuten Vilpun mummo, kanssa para-agilityn MM-kisoissa eli PAWC:ssa. Matkan tukemiseen järjestettiin JATtilassa viime viikon perjantaina epäviralliset kisat, joissa pääsi mölleilemään sekä agilityssä että rallyssa monenmoisilla radoilla. Paikalle tuli hurjasti väkeä, sää pääsääntöisesti suosi, buffassa oli vaikka mitä herkkuja ja tunnelma oli ihan mainio. Oli ilo olla sekä tekemässä näin hienoa tapahtumaa että osallistumassa Lennin kanssa rallyradalle. Aksaamaan ei ehditty ja jaksettu mennä, mutta rallyn kisanomainen treeni tuli kyllä tarpeeseen.

Paikalla oli myös kuvaajana Heli Tuominen, jonka käsialaa ovat tämän tekstin kuvat. Ihanaa saada treenikuvia, niitä pitäisi napsia enemmänkin! Näistä välittyy kivasti Lennin hyvä tekemisen meininki mutta myös mun kisajännitys. Vakavaa puuhaa tämä rally-toko.

© Heli Tuominen

© Heli Tuominen

Osallistuttiin AVO-radalle, joka oli helpohko avoimen kylttejä sisältävä rata. Meille vaikeimpia kylttejä, houkutusta ja istu-seiso-kierrä koira ei ollut, mutta mm. hyppy löytyi. Palkata sai ilman pistemenetyksiä (mutta ei houkutella) ja sen mahdollisuuden käytinkin saksalaisen täyskäännöksen ja pyörähdyksen jälkeen. Muuten tehtiin ihan kisanomaisesti ja saatiinkin siitä todella hyvä harjoitus - rallyt oli hallin parkkiksella ja häiriöitä oli paljon. Hajuja, ääniä, ohi kulkevia koiria ja vaikka sun mitä.

Jännitti suunnilleen yhtä paljon kuin oikeissa kisoissa, eli siinäkin mielessä hyödyllinen treeni! Lenni oli todella täpinöissään menossa radalle. Pari ensimmäistä kylttiä meni vähän heikomalla kontaktilla ja sen jälkeen se meinasikin lähteä pujottelussa haahuilemaan omille reiteilleen, mutta vähän napakammalla käskyttämisellä Lenni palasi reitille. Sen jälkeen se tsemppasikin ihan huimasti ja teki loppuradan ilman mitään säheltämistä ja virheitä! Aika tyytyväinen olin myös omaan ohjaukseeni, en tuntenut kiirehtiväni (tosin enhän mä omasta mielestäni ikinä) ja pitäydyin suunnitelluissa palkkauskohdissa.

Pistemääräksi jäi hienot 97p, kun pujottelusta tuli -3 OV. Tällä sijoituttiin noin 10 osallistujan luokassa kolmanneksi ja saatiin hienot palkinnot! Vilppu ilahtui lelusta ja Lenni purutikuista. Minä olin mielestäni ansainnut suklaamuffinssin.

Ehkäpä tässä syksyn tai talven mittaan voisi kisoihinkin tosiaan mennä, sen verran hyvällä asenteella Lenni teki hommia vaikeassa tilanteessa. Houkutuskin on mennyt mukavasti eteenpäin. Istumasta seisomaannousu vaatii vielä töitä, mutta muuten on kyltit hallussa.

© Heli TuominenEi kommentteja:

Lähetä kommentti