torstai 6. heinäkuuta 2017

Hakuhommia


Aika monet hakutreenit jäänyt taas raportoimatta, mutta treenattu ollaan kuitenkin! Meidän porukan treenit on arkipäivisin ja ihan joka viikko en töiden takia ole päässyt paikalle, mutta 3-4 kertaa kuussa yhtä kaikki. Reilut kolme kuukautta hakutreenejä takana ja toivottavasti monta edessä - haun kannalta ei haittaisi jos talvi olisi tänäkin vuonna vähän myöhässä.

Ihan viime aikoina sekä mussa että Vilpussa on tapahtunut taas uudenlaista syttymistä lajiin, pentu on todella innoissaan lähdössä aina metsään ja tekee ihan satasella hommia. Mä taas olen innostunut asettamaan tavoitteita, kehittämään omaa tietotaitoa ja oppimaan lisää tästä(kin) lajista.


Haussa, kuten muissakin pk-lajeissa, yhdistyy hienolla tavalla koiran itsenäinen työskentely ja koiran ja ohjaajan yhteistyö. Eri tyyppinen, mutta yhtä kiinnostava laji kuin toko tai agi! Haastava toki, mutta ei enää ihan niin mahdottoman tuntuinen kuin ennen treenien aloittamista. Palasista tämäkin laji koostuu, ja vaikka niitä palasia onkin aika paljon, niin yksi kerrallaan rakennetaan tietä kohti tulevaisuuden hakukoiraa. Haku on myös siitä hauska, että siinä kehittyy kohisten ihan vain kerta viikkoon treenaamalla - toki kerralla treenit sitten vievätkin sen 3-4 tuntia.


Parissa viime treeneissä ollaan lähdetty pidentämään pistojen pituutta yli 50 metrin ja se on toiminut hienosti. Nenänkäyttöä täytyy vielä vahvistaa; välillä nokka on selvästi auki ja välillä ei. Lisäksi tarvitsee ottaa ohjelmistoon luoksetulot keskilinjalle.

Ilmoittauduin myös aussieyhdistyksen pk-leirille, sinne lähdetään syksyllä hakemaan lisäoppia. Hauskaa! Niin iso onnenpotku, että tällainen hakuporukka löytyi meille heti Vilpun ensimmäisenä kesänä.

2 kommenttia:

  1. Haku kuulostaa hirveän mielenkiintoiselta! Ehkä seuraavan koiran kanssa pitää itsekin pk-lajeja kokeilla... Mutta nyt vielä on niin kiva lukea sun postauksia kun itse en varsinkaan ryhmiin tule pääsemään x-rotuisen kanssa, eikä mielestäni tämän kanssa olisi tavoitteellisesti edes järkevää. Onneksi voi harrastaa vain piiloleikkejä metsässä kun ei tarvitse miettiä tekeekö juuri oikein tulevaisuuden kannalta!

    VastaaPoista
  2. Haku on kyllä hauskaa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan viimeistään sitten seuraavan koiran kanssa! Ryhmiin taitaa tosiaan olla vähän haastava päästä varmaan paikkakunnastakin riippuen, niin kävi kyllä siinä mielessä hyvä tuuri.

    VastaaPoista