maanantai 12. kesäkuuta 2017

Vilppu 5 kuukautta


© Aija Tanskanen

Viiputin on jo viiden kuukauden ikäinen lapsikoira! Hurjasti se kasvaa ja kehittyy ja pudottelee hampaita pitkin lattioita. Siitä on tulossa itsenäisempi, vilkkaampi ja paimenkoiramaisempi: paimenen tyyli näkyy jo hyvin sen tavassa olla, leikkiä ja työskennellä.

Vilppu on innokas lähtemään ulos ja hommiin, mutta se osaa myös edelleen hienosti rauhoittua. Sisällä pentunen ei juuri rieku vaan lepäilee, ja rauhoittuminen onnistuu vieraissakin paikoissa helposti. Häkissä ja autossa se malttaa tarvittaessa odotella jo aika hyvin. Matkustaminen Vilpun kanssa on mutkatonta, ja sen voi ottaa mukaan minne tahansa jännittämättä. Lennillä ja Vilpulla sujuu hyvin. Ne nukkuvat öisin yhdessä sohvalla ja ulkona intoutuvat välillä leikkimään, jos Lenni jaksaa. Sisällä paini on ärinän säestämää mutta ihan hyväntahtoista. Vilppu on välillä vähän kurja pappakoiraa kohtaan ja tykkää esimerkiksi näykkiä sen korvia ja jalkoja, mutta siitä olen sitä ehdottomasti kieltänyt ja Lennikin osaa jo aika hyvin pitää puolensa. Vaikka kaksikolla ei mikään älyttömän ruusuinen alku ollutkaan, niin kyllä sen vain huomaa, miten kaksi koiraa muodostaa lauman. On niistä toisilleen paljon seuraa.

Vilppu on viime viikkoina alkanut syttymään eri harrastuksille. Siitä on tullut hurja agilitykoira! Viime keskiviikkona se heittäytyi ihan villiksi aksakentälle päästyään: pinkoi vuoroin putkiin ja vuoroin kontaktin alastulolle, vaikka minä kuinka yritin huudella sitä luokse. Vaikuttaa siltä että alamme pikkuhiljaa ottaa hallintaa mukaan treeniin. 2on2offia ajatellen takapään käyttöä olisi hyvä vielä vahvistaa oheistreenillä. Hakumetsässä Vimpe on myös hyvin täpinöissään ja tehnyt paljon hyviä treenejä, vaikeuttaa saisi koko ajan vähän. 


Samaan aikaan kuin Vilpun itsenäisyys ja halu tutkailla maailmaa vähän pidemmältäkin on lisääntynyt, on siitä tullut myös aivan sylikoira. Pentu tykkää tulla sänkyyn ja sohvalle pusuttelemaan ja on paljon läheisyydenkaipuisempi kuin Lenni. Se on kyllä yksi rakkauspakkaus, pidän siitä niin hirmuisesti! Ainakin toistaiseksi Vilppu tuntuu sopivan mun käteen hyvin ja olevan aikalailla kaikkea sitä, mitä toivoinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti