tiistai 23. toukokuuta 2017

Pentutoko 2Maanantaina meillä oli kisapentuvalmennuksessa sijainen vakituisen kouluttajan lomaillessa. Otettiin paikallaoloon sekä istuen että maassa häiriöitä, katsottiin perusasentoa ja siinä kontaktin kestoa luopumisen kautta sekä tehtiin loppuun luoksetulot. 

Vilppu oli alusta saakka vähän löysän tuntuinen ehkä kuumasta kelistä johtuen ja väsähti selvästi loppua kohden. Sain tosissani hetsata, että sain sen leikkimään kunnolla, ja muutenkin vire oli matalammalla kuin tavallisesti. Pidinkin paljon taukoja ja yritin keskittyä tekemään vähän, mutta laadukkaita toistoja. Onneksi tehtävissä ei vaadittu kovin suurta intensiteettiä tänään. Paikallaolot sujuivat hienosti ja sainkin heti käskyn vaikeuttaa, mennä itse kyykkyyn, taputella vaikka maata, mitä vain kunhan homma menee eteenpäin. Yhtään kertaa Vilppu ei tainnut nousta, eli selvästi saisi tässä edetä eikä jäädä jumiin samaan vaiheeseen. 

Sivulletulot olivat ok, Vilppu on täysin opetettu tarjoamalla eikä se siksi käsiapua odota tai tarvitse. Jonkun verran perusasennon paikka vielä elää, mutta jos se on ihan poikittain, Vilppu korjaa kyllä aika näppärästi. Siihen täytyy jatkossa kiinnittää huomiota, että paikka ei valu liikaa eteen. 

Muistilista
  • Luovia häiriöitä ja treenejä - mitä kaikkea voi kokeilla? Etene häiriöissä, mutta niin että paikallaolo pysyy koko ajan varmana. Nyt tehdään tärkeitä pohjia tulevaisuudelle
  • Luoksetuloon voisi ottaa lelupalkan, saisi siihen vähän lisää napakkuutta
  • Peruasentoon erilaisia häiriöitä! Nami vasemmassa kädessä, käsi sivulla/edessä/takana tai heiluu, pentu luopuu ja ottaa kontaktia
  • Seuraamiseen ei kiire, vasta kun perusasento on vahva - tulee tällöin vähän kuin ilmaiseksi


Viime viikolla käytiin Aijan ja Lempin kanssa kaupunkikävelyllä, oli niitä Suomen lyhyen kesän ensimmäisiä päiviä ja ihanan lämmin! Pennut olivat tosi reippaita, kaikki ohitettiin siivosti eivätkä mitkään äänet järkyttäneet vauvakoiria. Vilppu vähän jänskäsi Matkakeskuksen ritilöitä, vaikka oli edellisellä vierailulla ohittanut ne niin kuin ei huomaisikaan (niin kuin ei varmaan tehnytkään). Täytyy ottaa säännölliset vierailut ohjelmaan, vaikka ihan keskustassa asutaankin - kävelykadulla on kuitenkin enemmän vilskettä ja erilaisia alustoja ja ääniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti