torstai 11. toukokuuta 2017

Pentukurssi 3 ja Lennin rallyt

Maanantaina oli vapputauon jälkeen Vilpun pentukurssin kolmas kerta. Otettiin kontaktiharjoituksia, käsitargetia, maahanmenoja, paikallaoloa, katsekontaktiin kestoa ja lopuksi luoksarit. Edelleen helppoja juttuja, näitä ollaan tehty kotonakin paljon ja pystyttiin sen takia Vilpun kanssa vaikeuttamaan tehtäviä jo reilummin. Hyvä, että on joku joka sanoo, että pitäisi ottaa taas yksi askel treenissä eteenpäin - muuten jäisin kyllä näin fiksun pennun kanssa junnaamaan vähän paikallani.

Vilppu teki hyvin käsitargetia, tarjosi kontaktia ja piti sitä jo kymmenisen sekuntia rauhassa. Paikallaolot olivat tosi hyvät: pystyin kääntämään pennulle selkää ja ottamaan jo pidempää matkaa reippaalla kävelyvauhdilla. Maahanmenot teknisesti ok, mutta varsin rauhalliset; voisi kokeilla nopeampaa palkkausta. Muutenkin Vilppu tekee kentällä todella rauhallisesti ja pohtien. Tietysti pentu saakin miettiä, mutta tunti on pitkä aika pienelle keskittyä ja voisin keksiä tapoja, joilla innostaa sitä treenin keskellä. Luulen että saisin myös itse olla aktiivisempi ja iloisempi läpi treenin.

Koirat pääsi mukaan töihin Pyöräilyviikon Fillarifestarille. Näin paljon Vilppua jännitti pyörät, ihmiset, ilmapallot, kovaääniset ja muu häslinki.

Kotona meillä on vähän ollut "ongelmaa" Vilpun superaktiivisuuden eli ylitarjoamisen kanssa etenkin silloin, kun pentu on kiihkeästi ruoan perään. En ole asiasta tässä vaiheessa kovin huolissani, mutta sain siihen sellaisen ohjeen, että niistä liikkeistä joihin ärsykekontrollia on jo otettu, palkkaus vain tekemisestä eikä ylimääräisestä kaiken mahdollisen tarjoamisesta.

Luoksari oli tosi hyvä ja siitä Vilppu selvästi ilahtui ja innostui, hienoin vauvakoira! Ensi viikolla siirrytäänkin pentukurssilta kisaavaan tähtäävien pentujen tokovalmennusryhmään, kun sinne vapautui paikka. Innolla odotan uusia haasteita, valkkaryhmässä päästään varmasti etenemään nopsasti.

Tiistaille sain irtokerran rally-tokovalmennukseen ja sinnepäs suuntasimme Lennin kanssa töiden jälkeen. Tehtiin ratatreeniä ja otin nyt ensimmäisen kerran rallya Haukkuvaarassa koira irti. Lenni sähläsi todella paljon, oli menossa joka suuntaan ja heittäytyi maahan jokaisella pysäyttävällä kyltillä. Houkutuksellekin se karkasi, ja toinen kierros käytettiinkin houkutustreeniin. Elli häiriköi meitä nakkien kanssa samalla, kun otettiin ihan vaan seuraamista. Hyödyllinen treeni, vaikka meinasikin tuskastuttaa, kun Lenni ei aluksi vain kyennyt toimimaan nakkien läheisyydessä. Paransi kuitenkin hyvin ja pääsin palkkaamaan paljon. Loppuun vielä lyhyet sulkeiset tuplasaksalaista; Lennillä on vähän taipumus "hävitä" päästessään mun selän taakse, mutta treenin kautta saatiin tämäkin toimimaan kivasti.

 • Jos houkutus on ongelma, sitä pitää ottaa joka treeneissä mukaan
 • Ei pidä hermostua, vaan ohjata itse rauhallisesti haastavatkin paikat
 • Kokeneelta koiralta saa vaatiakin, ei houkuttelua vaan ei-toivotun toiminnan keskeytys ja uusi yritys
 • Virettä vähän alemmaksi
 • Maahanmenoihin ärsykekontrollia ja kestoa

Tänään oltiin Empathica's-kasvattiporukalla ja muutaman muun mukavan kanssa treenaamassa rally-tokoa kentällä. Vuoroin paistoi ja vuoroin satoi lunta; Lenni teki AVO-radan parilla välipalkkauksella. Koira oli erittäin vahvasti lentoon lähdössä ja syöksyi maahan missä milloinkin, yritti syödä kylttejä (??) ja sen sellaista, mutta ihan hyvä suoritus siihen nähden, että ulkona ei olla treenattu suunnilleen koskaan. Lisää vaan treeniä, niin kyllä se siitä tasaantuu.

Vilppu pääsi moikkailemaan tuttuja ja tekemään vähän treeniä Freya-siskon ja 12-viikkoisen Lempin toimiessa hyvänä häiriönä. Säästä huolimatta ihana iltapäivä!


Välillä olemme söpöjä ja välillä emme.

2 kommenttia:

 1. Niin kiva kun tuutte samaan ryhmään! Hauska, Freya on varmaan vilpun vastakohta kentällä, ei niin rauhallinen ja tekee mielummin jotain kuin pohtii sen enempiä 😂 kiva kyllä nähdä missä sitä on loppuvuonna ja toteutuuko tavotteet. Me ollaan niiin alkutaipaleella kun en oo omatoimisesti uskaltanu alkaa opettaa tokojuttuja, mutta nopeestihan sitä onneks oppii itekkin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta kyllä, että just siitä ryhmästä vapautui paikka! Siellä on varmasti hyvässä seurassa ja hyvissä käsissä, helpompaa tehdä kerralla oikein kun korjailla virheitä sitten myöhemmin, mäkään kun en oo tokoa pitkään pitkään aikaan harrastanut :D

   Poista