lauantai 20. toukokuuta 2017

Hyvän mielen agilitytreenit

 
Viime keskiviikkona aksassa ratana oli 19 esteen hypäri lähemmäs seitsemän metrin esteväleillä. Viime aikoina meillä on ollut treeneissä paljon tiiviitä ratoja, joissa on hurjasti tekemistä ja kääntämistä, joten tämä väljempi rata antoi illuusion helppoudesta. Löytyi sieltä sitten isojakin haasteita ja tietysti pitkät estevälit tarkoittaa sitä, että juostava on jos meinasi ehtiä. Harmi ettei ratapiirrosta ole, oli nimittäin kiva harjoitus!

Lenni oli niin huikea, että oon vielä nyt sunnuntainakin iloinen ja onnellinen sen suoriutumisesta! Selvittiin 14 estettä ja hyllytettiin viidelletoista, kun jäin ihmettelemään koiran etenemistä. Lenni liikkui aivan älyttömän hyvin, ketterästi ja kovaa, haki esteet ja tuli ohjauksiin. Se on niin kiltti! Kepeille tultiin ihan suorasta linjasta muurin kautta putkesta eli koirilla oli paljon vauhtia, mutta niin vain Leinikki taipui oikeaan väliin ja pujotteli kovaa loppuun saakka.


Radassa ei ollut mitään sen ihmeellisempää, niin testattiin muutamaa ohjauskuviota lähinnä valssi vs japanilainen ja ehkä nuo persjätöt on mulle luontevampia. Vielä kun uskaltaisi kisoissakin jättää koiran selän taakse, niin hyvä tulisi. Lisäksi tehtiin kepeille pari palkattua itsenäistä suoritusta ja olipas ne kertakaikkisen hienot. Puhuttiinkin koutsin kanssa, että nyt jos ne kepit ei kisoissa onnistu, niin se ei ole enää keppitekninen vaan kisatekninen asia. Tavallaan helpottavaa, tavallaan haastavaa; keppiosaamista mä osaan vahvistaa mutta kisaosaamista en. Varmaan pitäisi lakata jännittämästä.

Kisoista puheen ollen - Lenni on ilmoitettu kahdelle agiradalle ja yhdelle hypärille ensi sunnuntaiksi. Jännittävää ja ihanaa päästä pitkästä aikaa kisaradoille! Toivotaan viimein sitä onnistumista.

Vilppukin on päässyt pentuageilemaan. Se on tehnyt hypyn tarjoamista, tutustunut muurin tolppiin, juossut suoraa putkea ja opetellut 2on2offin alkeita. Hieno pieni aksakoiran alku.

Filmaattinen ja fiksu. © Aija TanskanenEi kommentteja:

Lähetä kommentti