tiistai 25. huhtikuuta 2017

Pentukurssi 2

Maanantai-aamuna käytiin Stiinan ja Freyan kanssa uittamassa pentuja Aquabarksilla! Olipas se jännittävää, sekä koiran että omistajan mielestä. Uittaja oli kyllä tosi mukava ja pennut saivat rauhassa itse päättää, milloin olivat valmiita uimaan. Kauaa ihmettelyssä ei kyllä kestänyt - niin reippaita pieniä! Vähän rampilta matkaan lähtö epäilytti Vilppua, mutta kun vauhtiin päästiin, ui vauvakoira hyvin ja innokkaasti. Pennut saivat kovasti kehuja rohkeasta käytöksestä. Paikka oli äänineen ja ramppeineen niin jänskä, että Lennikään ei välttämättä olisi siellä suostunut uimaan, joten hieno suoritus 14-viikkoisilta! Varmasti teki Vilpulle hyvää tällainenkin uusi kokemus. Saa nähdä kokeillaanko toistekin vai odotetaanko luonnonvesien lämpenemistä ennen seuraavaa polskimiskertaa.


Vilppu-raukka oli uimisen jälkeen ihan poikki ja tuntui väsyneeltä vielä illallakin, kun lähdettiin pentukurssin toiselle käytännön kerralle. Jatkettiin siitä mihin jäätiin ja kertailtiin vanhaa. Tehtiin kontaktiharjoituksia, kontaktin tarjoamista paikallaan ja liikkeessä, mahaanmenoa ja istumista sekä pientä paikallaoloa.

Maahanmeno Vilpulla on hyvällä mallilla ja siihen voi alkaa ottaa liikettä mukaan, eli hitaasti peruutetaan pennun edellä, pentu maahan ja vielä askel tai pari taaksepäin ennen palkkaamista. Paikallaoloon taas tulee alusta saakka ottaa mukaan ohjaajan erilaiset liikkeet ja suunnat. Tätä voi varmasti alkaa jo Vilpun kanssa vaikeuttaa ja pikkuhiljaa siirtää muihinkin ympäristöihin: eilen ei tullut yhtään varsinaista virhettä, vaikka toistoja ehdin tekemään paljon. Koirasta katsottuna sivulle lähtiessäni etutassut saattoi vähän liikahtaa, mutta kertaakaan Vilppu ei noussut. Hieno tyyppi!

Ihan loppuun otettiin rauhoittumisharjoitus pentu kyljellään, istuvan ohjaajan jalkojen välissä. Vilpun kanssa ollaan tehty syliin rauhoittumista paljonkin, mutta ei hirveästi vielä maassa oloa, ja se oli pennun mielestä Tyhmää. Täytyy ottaa tämä kotiläksyksi, Vilppu ei varmaan enää kovin kauaa ole niin pieni että sitä olisi kiva ottaa syliin rauhoittumaan.Hyvin siis sujui tänäänkin, pentu oli reipas ja jaksoi hyvin koko tunnin. Se tekee tosi rauhallisesti ja keskittyneesti töitä ja jaksaa paljon toistoja. Mun pitäisi vain hillitä itseäni, etten jankuttaisi helppoja asioita liian montaa kertaa putkeen. Taukoja ja leikkiä väliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti