tiistai 7. maaliskuuta 2017

Pentu kävi kylässä

Vilppu tuli käymään tiistaina ennen lopullista kotiutumistaan kahta päivää myöhemmin. Pentu oli niin reipas! Automatkan kasvattajalta kotiin (onneksi vain noin kymmenen minuuttia) se huusi, kiljui ja haukkui, mutta kotosalla se oli yllättävän hiljainen ja rauhallinen kaveri. Se nukkui, söi, leikki vähän, pissi, ulkoili ja nukkui vielä lisää.


Lenni oli pennusta vähän sekaisin, tosi levoton ja stressaantuneen oloinen. Ei tietysti ihme koiran tuntien, eikä se ole pikkupentuja ennen tavannutkaan. Lenni pyrki nylkyttämään pentua ja Vilppu otti sen hauskana leikkinä, mikä provosoi sitä jatkamaan entisestään. Mulla on kyllä nollatoleranssi yhtään minkään nylkyttämiselle, joten täytyy nyt olla tarkkana tämän kanssa kun Vilppu kotiutuu. Ja katsoa että molemmat pääsevät vetäytymään lepäämään niin halutessaan. Pentu ei tänään ollut onneksi mitenkään päällekäyvä, vähän se Lenniä vasten pomppi ja yritti viritellä leikintapaista.


Hassua kyllä, nyt vasta tajusin miten vauva koiranpentu vielä luovutusiässä on. Mulla oli tietysti suuret suunnitelmat tehtynä sen suhteen mitä aletaan harjoittelemaan heti kun Vilppu torstaina kotiutuu, mutta tuskinpa ne sellaisenaan koskaan toteutuvat. Arjessa on pienelle koiralapselle niin monta uutta asiaa, että varmasti aikaa menee ihan vaan kaiken ihmettelyyn ja tapojen opetteluun - ja siihen nukkumiseen. Ehtii sitä treenipohjia tekemään sitten paljon myöhemminkin. Täytyy yrittää vain itse olla ottamatta stressiä siitä, että pitäisi tehdä pennun kanssa koko ajan hetiniinpaljonkaikkea jotta siitä tulisi kiva koirakansalainen ja harrastuskaveri. Viime yönäkin murehdin pitkän aikaa sitä, aionko opettaa Vilpulle juoksu- vai pysäytyskontaktit. Mitä väliä tässä vaiheessa? Ehkä mietin asiaa seuraavan kerran vasta puolen vuoden tai vaikka vuoden päästä ja keskityn nyt nauttimaan tästä ohikiitävän lyhyestä pentuajasta hauskan pikkukaverin kanssa.


1 kommentti: