sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Ensivaikutelmat Etelä-Pohjanmaasta
 Kolme viikkoa eli peräti neljäsosa työsopparia täällä Seinäjoella takana, ihan hullua miten nopeasti aika menee! Olen kyllä edelleen tosi innoissani tästä duunista, on niin kiva päästä tekemään oman alan hommia, tapaamaan inspiroivia ihmisiä ja oppimaan uutta. Työ on varsin itsenäistä ja täysin aivoilla tehtävää eli päivät menee koneella istuen, minkä takia onkin illalla erityisen kiva sitten lenkkeillä ja treenata. Hyvä että on koirat!

Muutto tuossa vapun tienoilla oli aika rankka, mä en ollut koko talvena kipeänä mutta sairastuin juuri ennen vappua ja olin kyllä todella kovassa ja sitkeässä flunssassa useamman viikon. Siihen kun kombotti muuton, uuden kokopäivätyön, vikat päälle kaatuvat opintodeadlinet, isot muutokset ihmissuhderintamalla ja viikon jatkuneet vesisateet niin kyllä oli jaksaminen hivenen koetuksella. Onneksi tuon paimennusviikonlopun jälkeen lähdin paranemaan, kun pääsi asettumaan aloilleen tänne Seinäjoelle ja nyt kolme viikkoa myöhemmin olo alkaa viimein olla normaali. Vieläkään ei juoksemaan ole uskaltanut, mutta ehkäpä ensi viikolla jo.
 
Ollaan koirien kanssa viihdytty tosi hyvin. Mulla on kiva kämppä, pieni piha ja koirille jopa kokonainen oma huone, jossa saavat olla yksin ollessaan. Vilppu vahti pari ensimmäistä päivää aika kovasti, mutta nyt se on jo rauhoittunut ja antaa naapureidenkin elää elämäänsä. Alue ja talo on kyllä todella rauhallinen, ei täällä paljon vahdittavaa olisikaan. Koirat, Vilppu etenkin, ovat tuntuneet aika rennoilta muutenkin. Jos Jyväskylässä tuli joka lenkki suunnilleen kymmenen koirakkoa vastaan, niin täällä tuskin nähdään viittä useampaa koirallista kulkijaa päivässä. Tällä on selvästi ollut vaikutusta Vilpun yleiseen fiilikseen ja se on ollut vielä vaivattomampi arjessa kuin normaalisti. Luulen että sille sopii rutiinit ja tällainen tasaisesti eteenpäin puksuttava elämä hyvin.Treenattukin ollaan; Vilppu on kerran viikossa päässyt ohjattuihin treeneihin ja tehnyt ihan kivasti hommia. Ollaan käyty kokeilemassa rally-tokoa ja oli niin hauskaa, että pidetään varmaan se nyt kesän ajan päälajina mitä ryhmätreeniin tulee, mutta kirjoittelen treeneistä vielä myöhemmin lisää. Lisäksi ollaan jonkun verran tokoiltu keskenämme tuossa lähikentällä ja tehty paljon pohjatyötä esineruutuun.

Vilppu kävi tällä viikolla rokotuksilla ja painoi 17,5 kg. Todella hoikkahan se on, mutta ell kehui tyypin olevan hyvässä kunnossa. Vaihdoin sille kuitenkin ruoan nyt vähän energiapitoisempaan, toivotaan että jotain tarttuu. Mulla on koirat aina olleet hoikkia ja hyvä niin, mutta Vilppu on kyllä vähän laiha omaan käteen. Ostin myös pitkästä aikaa reilummin raakaa pakkaseen niin saa sitä kaveriksi.


Hyvin on siis mennyt. Täällä on paljon huippukivoja lenkkireittejä, älyttömästi fasaaneja, kaikki tarpeellinen lähellä ja kun sääkin on suosinut, niin mikäs tässä on ollut ollessa. Viikonloppu kulutettiin Kyrkösjärven aluetta tutkiskellessa, huomenna takaisin työn pariin. Eipä tässä ole kuin kuukausi juhannukseenkaan!

2 kommenttia:

  1. Oi että, voin vaan kuvitella sen alueen ja paikat miltä ne tuntuu kun pääsee oikeesti asumaan. Tykkään niistä kulmista seinäjoella itekkin ihan tosi paljon 👌 täytyy tulla pian kylään! 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkaa! Täällä on kyllä tosi viihtyisää, voisin jäädä pidemmäksikin aikaa :D

      Poista