keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Vilppu 8 kuukautta

Kuvat pari viikkoa sitten kenneltreffeiltä, © Aija Tanskanen

8 kuukauden ikäisen Vilpun nimeksi voisi vaihtaa Silppu. Se on keksinyt ruveta askartelemaan päivisin: kyytiä on saanut mm. kirjahylly, pyykkikori sisältöineen ja viimeisimpänä sängynnurkka. En oikein uskalla tai tykkää muutenkaan jättää koirille mitään järsittävää työpäivän ajaksi, mutta nyt Vimpu on saanut pahvipaketteja revittäväksi ja revittyinä ne ovat iltapäivällä löytyneetkin.

Sisäsiisti se kuitenkin on jo ja oikeastaan siivoan kyllä mieluummin silppua kuin pissejä. Eiköhän tuo askarteluvaihekin mene joskus ennen kahta ikävuotta ohi. Muitakin teinijuttuja Vilpulla on. Korvat sillä onneksi pelaa erittäin hyvin edelleen ja kilttihän se on kuin mikä, pohjimmiltaan. Mutta esimerkiksi nätisti tervehtiminen tuntuu Vilpulta olevan nyt unohtunut ja vähän turhan usein sillä on jostain syystä mun käsi hampaiden välissä.

7.5 kk
Hihnassa Vilppu kävelee sievästi ja ahkeralla vastaehdollistamisella se on alkanut ohittaa koirat ja muut jännittävät jutut hyvin, kun etäisyyttä on tarpeeksi. Paljon ollaan menty eteenpäin ihan sillä kun olen itse lopettanut jännittymisen ja hermostumisen ja ottanut ihan reilusti etäisyyttä vaikka sitten johonkin pusikkoon. Ylläreihin Vilppu kyllä reagoi edelleen äänekkäästi, kuten kuukausi sitten kerroin. Maanantaina treeneissä se alkoi kesken tauon huutamaan kentän ohi kulkeville ihmisille. Haukkuminen on Vilpusta kivaa ja välillä se mekastaa ihan omaa ääntä kuunnellakseen. Vähän on hölmö.

Mutta treeneissä niin viisas! Tykkään ihan hirveästi harrastaa Vilpun kanssa, edelleen. Pentuagilityssa ollaan otettu askel taaksepäin ihan alkeistreeniin. Eteenlähetyksiä tasaisella ja kolmen hypyn takaa, ohjaavan käden treeniä eli persjättöjen alkeisharkkaa, putkesta putkeen -rallia ja pimeitä putkikulmia, pussia... Hyviä helppoja harjoituksia häiriössä. Vilppu lukee todella hyvin ohjausta ja sillä on erinomainen asenne tekemiseen. Tykkään kovasti. 

Tällä hetkellä tuntuu edelleen siltä että aussie on ihan mun rotu ja Vilppu ihan mun koira. Rakas pieni luikku.

Vilppu ja Taika-sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti