perjantai 8. syyskuuta 2017

OnniDog 2017: Perjantai

Tänään alkoi kauan odotettu OnniDog meidän osalta; torstaina ei valitettavasti päästy muiden velvollisuuksien takia paikalle. Pakkauksen olin hoitanut pitkälti vasta edellisenä iltana ja se määrä tavaraa, minkä kaksi koiraa ja yksi ihminen tarvitsee kahden yön reissulle, on ihan käsittämätön! Etenkin kun oli luvattu huonoa säätä, niin sadekamppaiden lisäksi mukaan piti mahduttaa myös normaalia enemmän vaihtovaatteita ja koirille takkeja ja pyyhkeitä ja muuta. Alun perinhän olin ajatellut meneväni paikalle bussilla, mutta luojan kiitos ei tarvinnut - se olisi kyllä ollut ihan tuhoon tuomittu idea tällä tavaramäärällä. 

Koko päivän satelikin enemmän tai vähemmän, mutta ei se suoranaisesti haitannut. Hyvillä sadevarusteilla pysyi kuivana ja kovin kylmä ei kuitenkaan ollut. Pari sisällä ollutta tuntia ja luentoa tekivät kuitenkin oikein hyvää. Toivotaan huomiselle pikkuisen kuivempaa säätä!


Meidän aamu alkoi venyttelyllä Lennin kanssa. Käytiin läpi seisovalle koiralle tehtäviä perusvenytyksiä. Kiva tunti, sai veren vähän kiertämään ohjaajallakin! Uutena juttuja mulle tuli tassujen ja varpaiden venytys, josta Lenni yllättäen tykkäsi vaikka se vähän herkkä tassunpohjistaan onkin. Venyttelyn jälkeen kävin Katriina Tiiran luennolla. Kirjoitan luennoista muistiinpanot tänne blogiinkin ensi viikolla, paremmalla ajalla, mutta voin sanoa että oli ihan älyttömän hyvä ja inspiroiva luento. 

Päivä jatkui noseworkilla, jossa molemmat koirat kävivät tekemässä kierroksen purkeilla. Vilppu teki kivasti töitä ahtaasta tilasta ja muista koirista huolimatta. En ollut ihan varma tarjosiko se purkista targetia vai haisteliko oikeasti, mutta ainakin fokus säilyi ja kahdellakin purkilla (tyhjä ja haju) saatiin hyviä toistoja. Lennillä oli vähän turhan kivaa, se heitteli purkkeja tassuillaan ja kävi sitten noutamassa niitä mulle. Ei oikein tajunnut että olisi ollut nenähommia tarjolla. Kivaa oli kuitenkin, sehän se pääasia!


Vilpun kanssa käytiin testaamassa myös koiratanssia HTM:n alkeistunnilla. Opeteltiin kaksi uutta positiota: koira seuraa ohjaajan jalkojen välissä ja edessä sivuttain. Päästiin tekemään myös pieniä pätkiä musiikkiin ja katsottiin vähän positioiden yhdistämistä toisiinsa. Laji vaikuttaa kyllä kivalta! En tiedä osaisinko suunnitella omaa ohjelmaa, mutta ainakin uusia seuraamispositioita voisi lähteä opettamaan. Vilpulla on perusasento vain niin vahva, että se vähän vaikuttaa kaiken muun opettamiseen. 

Illan päätteeksi kävin vielä Piia Laineen luennolla, siitä lisää myös myöhemmin. Nyt ollaan saavuttu majoitukseemme Patalahden rantamotelliin pari kolme kilsaa Himokselta. Vilppu on riehunut Freya-siskon kanssa vähän turhankin railakkaasti rankan päivän päätteeksi ja onnistuttiin myös karkuuttamaan koirat ovesta kerran... Yöllä voi uni kelvata itse kullekin, ja huomenna jatkuu! Oon tykännyt tapahtumasta ja sen ilmapiiristä valtavasti, koulutukset ovat olleet hyviä ja luennot superhyviä. Nyt jo voi sanoa että tänne pitää päästä ensi vuonnakin.

Näkymää kentistä. Hyvät pohjat!

2 kommenttia:

  1. Oi että Onnidog oli kyllä jotain niin parhautta! Saatoin nähdä teidät vilaukselta :) Ja koiratanssi on kyllä tosi kiinnostava laji, mutta mulla myös jotenkin se kokonaisuuden luominen tuntuu haastavalta. Mutta yksittäiset liikkeet ja niiden yhdistäminen on kivaa ja vanhempi koirani Tofu ainakin tykkää hurjasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, mä en tainnut nähdä teitä! Toinen trikkiaussiepentu taisi olla myös. Ensi kerralla sitten :D Joo, tuo kokonaisuus nimenomaan!

      Poista