maanantai 14. elokuuta 2017

VaarunvuorellaViime viikolla käytiin kävelemässä Vaarunvuoren polulla, eväät ja kaikki oli mukana. Sattui parin sateisen päivän jälkeen kaunis aurinkoinen ilta ja oli ihanaa olla ihan omassa rauhassa metsässä. Ehkä parasta tässä reitissä olikin se, että ketään ei tullut vastaan - Vaarunvuori on vähän syrjässä ja sinne pitää melkein asiakseen lähteä. Oli ihana kävellä, kun ei mistään kuulunut liikenteen melua edes etäisesti.
Lenkki oli neljän kilometrin mittainen ja pienistä korkeuseroista huolimatta helppokulkuinen. Pitkospuut olivat sateen jälkeen älyttömän liukkaat ja polku paikoin kovin kivinen, mutta reitti oli erittäin hyvin merkitty ja muutenkin kivasti ylläpidetty. Polku kiersi kauniita lampia ja puolivälissä oli upea näköalapaikka alas järvelle. Ihan Keski-Suomea parhaimmillaan! Vähän ennen näköalapaikkaa oli myös siisti nuotiopaikka, puutakin olisi ollut mutta ei jaksettu alkaa pienimään niin jätettiin tulet sytyttämättä. Kahvit sen sijaan hörpättiin ja mustikkapiirakkaakin oli, kyllä kelpasi.

Tosi kiva pieni retkipaikka siis, vähän pidempikin polku olisi kelvannut mutta meni tuolla taukoineen pari tuntia kuitenkin. Koirat päättivät tietysti alkaa hippasille reitin ainoalla jyrkänteellä, muuten ei huvittanut juosta eikä leikkiä. Tyypillistä. Onneksi kumpikaan ei pudonnut alas.

Suositus tällekin paikalle, jos etsii lyhyehköä lenkkiä kivalla näköalalla! Ihanan rauhallista ja kaunista.


Jyväskylän luontopoluista ollaan myös käyty lähiaikoina Touruvuorella, joka oli sekin kiva ja rauhaisa mutta kaiken sen kipuamisen jälkeen maisemat eivät ihan vakuuttaneet, enimmäkseen oli puita näköesteenä. Porrastreeniä pääsi kyllä tekemään ihan viikon tarpeiksi. Lisäksi kipaistiin Laajavuoren luontopolku, joka on sekin noin neljä kilometriä. Polku kiertää itse Laajavuoren ja korkeuseroja oli jonkun verran. Pääosin polku kulkee tylsähkössä sekametsässä, mutta yksi pikku rämekin mahtui matkalle. Mitään huikeita maisemia ei polulta ole, mutta käytiin erikseen vielä Laajavuoren huipulla ottamassa kuvia ja ihastelemassa Jyväskylää. Hieno paikka kaikkinensa! Laajiksen lenkin varrella on myös hyvä lampi jossa kehtasi uittaa koiratkin, Vilppu on edelleen uimakoulussa mutta vähän rohkeampi jo. 


2 kommenttia:

  1. Vaarunvuori on hieno mutta viikonloppuna päivällä siellä on yleensä parkkipaikallinen väkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta! Huh, satuttiin sitten hyvään aikaan. Mä olen sen verran erakko että sen kerran kun metsään lähtee niin tykkään olla siellä yksin :D

      Poista