maanantai 28. elokuuta 2017

Elokuun pentutokot

Elokuussa ollaankin tehty tosi kivoja juttuja pentutokotunneilla. Joka kerta on tullut paljon oivalluksia ja pikku läpimurtoja aiemmin vaikeissa asioissa. Vilpun kanssa treenaaminen on ollut ihan erityisen hauskaa nyt - tuntuu, että se on tullut ylipäätänsä vähän sähäkämmäksi ja oppii vielä nopeammin kuin aiemmin, jos mahdollista. Vaikka Lennikin on fiksu ja opettelee erittäin mielellään uusia juttuja, kyllä aussien omaksumiskyky on vielä reilun askeleen pidemmällä. 

Ihan parasta tässä kuussa on ollut se, että lelupalkka on alkanut toimia niin kuin sen kuuluukin. Hyvä reipas leikki todellakin riittää palkaksi, eikä Vilppu leiki "mun mieliksi" tai namia saadakseen. Leikillä muuten vähän totiselle pennulle on saatu vähän iloisempaa meininkiä tekemiseen, ja vauhtia myöskin. Ollaan tehty myös kahden lelun leikkiä ja se on toiminut älyttömän hyvin - Vilppu vaihtaa räväkästi pyynnöstä, mutta ei muuten tiputtele leluja. Se osaa myös juosta hyvällä fokuksella kuolleelle lelulle.


Elokuussa aloteltiin myös tunnaria. Lähdettiin opettamaan sitä niin, että koira käy haistelemassa tyhjät ja palaa takaisin, eli omaa ei oteta aluksi ollenkaan mukaan.  Vilpusta haistelu on parastaikinä!!!1 ja mulla on ollut vähän vaikeuksia saada sitä kapuloilta pois, mutta toisaalta treenikertojakin on alla ihan pari eli eiköhän se tästä Vimpullekin aukene ennen pitkää.

Ollaan kokeiltu hyppyä, treenattu kaukojen tekniikkaa ihan ruohonjuuritasolta alkaen, tehty kropanhallintajuttuja ja perusasentoa/seuraamista sekä eteentuloja. Ollaan lähdetty hakemaan Vilpulle siistiä kehäänmenoa eli ohjaajan tokopönöttäessä penskan tulisi vakiokäytöksenä tarjota perusasentoa. Aika hyvin Vilpulle valkeni ihan parilla toistolla, mitä kannattaa testata.

Huipulla tuulee t. Vilppu

Yhtenä kuukauden pähkinänä on myös ollut keston lisääminen käsitargetiin kapulan pidon alkeisharjoituksena. Piru että osasikin olla vaikeaa, mutta nyt se jo sujuu. Kriteerinhallinta ja etenkin päällekkäisten kriteerien ylläpito on mulle aivan älyttömän vaikeaa. Onnistuin opettamaan Vilpulle nenäkosketuksesta mm. seuraavat variaatiot: a) käden hillitön nuoleminen ja b) nenäkosketus ja hurjaa steppailua tassuilla mun edessä. Kuulemma olisi ollut helpompaa ottaa alusta saakka mukaan kaikki kolme kriteeriä: kosketus nenällä, tassut paikoillaan, kieli suussa.

Vahingosta viisastuneena itse kapulan pitoa ollaan lähdetty tekemään hyvin tarkasti, so far so good. Seuraavaksi ohjelmassa vauhtinoudot.

2 kommenttia:

  1. Raportoi tuon tunnarin jatko-opetusta, mielenkiintoista lukea, kun lähtökohta on ihan eri kuin itsellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo raportoin! Saattaa mennä jonkin aikaa että päästään vaiheeseen kaksi, kun mulla ei ole itsellä vielä kapuloita. Mutta ennemmin tahi myöhemmin!

      Poista