tiistai 22. elokuuta 2017

Alle kolme viikkoa OnniDogiinSyyskuu ja sitä myöten OnniDog lähestyy! Vielä ehtii mukaan, koulutuksissa on tilaa ja niihin voi ilmoittautua vielä 26.8. asti. Myös pelkästään irtotunneille voi tulla, jos tilaa jää, eli jos aikataulu ei anna myöten, ei paikalla tarvitse olla kokonaista päivää tai viikonloppua.

Luennoille mahtuu vielä myös ja luentoranneke onkin hyvä vaihtoehto, jos ei pysty tai halua ottaa koiraa mukaan. Luennoille voi ostaa yhden, kahden tai kolmen päivän rannekkeen tai niistä voi maksaa yksitellen, mikä vain sopii parhaiten omaan aikatauluun! Viikonlopun aikana tiedossa on peräti yhdeksän eri luentoa, joista mä olen ilmoittautunut neljälle. Muutkin olisivat olleet superkiinnostavia, mutta kun treenaamaankin tekisi mieli ehtiä! Treenejä meille onkin luvassa monen monesta lajista, 1-2 treeniä per koira per päivä. Kahdella koirallakin siitä tulee jo ihan pitkää päivää, toivottavasti oma treenikunto kestää! Olen valinnut mukaan uusia ja vanhoja lajeja, kiva päästä syventämään aiemmin opittua ja myös opettelemaan uutta.

Näille luennoille olen ilmoittautunut:

Katriina Tiira: Koiran käyttäytyminen ja persoonallisuus - geenien ja ympäristön vaikutus

Luennolla käydään läpi sitä mitä tieteessä tiedetään tällä hetkellä käyttäytymiseen vaikuttavista tekijöistä – luento pohjautuu uusimpaan tutkimukseen. Mikä on koiran persoonallisuus, mitä se tarkoittaa? Periytyvätkö erilaiset käyttäytymisominaisuudet? Mitkä ominaisuudet periytyvät? Miten paljon koiran käyttäytymiseen vaikuttaa ympäristö ja miten paljon perimä? Mitä on epigenetiikka ja miten se vaikuttaa käyttäytymiseen? 

Piia Laine: Miten jaksaa pitkää koulutusprosessia?

Pitkä koulutusprosessi voi koskea niin eroahdistuksen kanssa painijaa, impulsiivisen koiran kanssa eläjää tai vaikkapa jonkin lajin treenaamista. Yhteistä näille ovat erilaiset tunteet ja ajoittainen turhautuminen, sekä oikein haastavan koiran kanssa eläessä mahdollinen uupumus. Luennolla käydään läpi jaksamisen, stressin ja muutoksen teoriaa sekä käytännön vinkkejä. Mentaalivalmennusta arkeen siis!

Jirka Vierimaa: Toiminalliset vahvisteet

Koiraharrastaminen on taitojen, tehtävien, liikkeiden ja rytmien harjoittelua. Yhteisestä tekemisestä nauttiminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, mutta miten toiminnan ohella myös palkitseminen olisi mahdollisimman toiminnallista ja sosiaalista? Miten pentuaikana opetetuista tarpeettomilta tuntuvista tempuista tehdään palkkioita? Voiko koiralle käyttää koulutuksessa pelkästään toiminnallisia ja kiihdyttäviä palkkioita?

Mika Jalonen: Vaihtelevuutta tokotreeneihin

Lisätietoja ei vielä ole, mutta varmasti luennolla on luvassa sitä mitä nimessä luvataankin, eli asiaa siitä miten tokotreeniin saadaan vaihtelevuutta. Mika Jalonenhan on hallitseva suomenmestari ja uskon että luennolla tulee esille todella hyvää asiaa.

Lisäksi OnniDogisssa on tarjolla luentoja pentuajan tärkeimmistä taidoista, näyttelykäyttäytymisestä, koiran kognitiosta, rally-tokon suoritusohjeista ja koiran aggressiivisesta käyttäytymisestä. Jokaiselle löytyy siis varmasti jotakin! Itse odotan erityisesti Jirka Vierimaan ja Mika Jalosen luentoja. Molemmat ovat myös tulossa kouluttamaan OnniDogiin pari tuntia ja aion ehdottomasti mennä seuraamaan koulutuksia, vaikka itse en koirakkopaikalle mahtunutkaan. 

En kyllä millään jaksaisi odottaa, että syyskuu jo koittaa - niin paljon hyvää olen OnniDogista lukenut ja odotan koko tapahtumaa innolla. Toivottavasti sää suosii tai ainakaan ei sada ihan solkenaan kolmea päivää! Minä tulen tosiaan paikalle perjantaista sunnuntaihin molempien koirien kanssa. Majoitutaan Vilpun siskon Freyan ja omistajan Stiinan kanssa rantamotellissa vähän matkan päässä itse alueelta; majoitus oli hyvin edullinen ja niitä näytti vieläkin olevan saatavilla, jos joku etsii vielä majapaikkaa. 

OnniDog julkaisi myös aiemmin kesällä listan tapahtumaan osallistuvista roduista ja määrällisesti aussie oli ykkösenä! Hauskaa päästä näkemään varmasti monentyyppisiä ja -ikäisiä aussieita ja tutustumaan rodun parissa pyöriviin ihmisiin. 

4 kommenttia:

  1. Ei malttais odottaa!!😄 Jännittää kyllä jo valmiiksi liikaa mutta eiköhän se siitä 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siitä ja hyvin varmasti pennut siellä pärjää! :D

      Poista