torstai 20. heinäkuuta 2017

Lennin tokokurssi

Käytiin tässä kesän mittaan Lennin kanssa kuuden kerran tokokurssilla, jonka järjesti Koirakoulu Vimmattu. Treenipaikkana oli hiekkakenttä ja kurssilla yhteensä kuusi koirakkoa,  mutta koska paikalle pääsi useimmiten vain 3-4, saatiin tehtyä taatusti tarpeesti joka kerta ja yleensä aikaa jäi vähän ylikin.
Kurssilla käytiin läpi alokasluokan liikkeet, tehtiin häiriö- ja palkattomuustreeniä ja opeteltiin myös ylempien luokkien liikkeistä mm. ruutua, merkin kiertoa ja luoksetulon stoppeja. Meille tuli tarpeeseen ihan vain alokasluokan liikkeiden jankkaaminen häiriössä ulkokentällä. Lenni on iät kaiket osannut kaikki tokon alokasluokan liikkeet kapulan pitoa ja kaukoja lukuunottamatta, mutta sen keskittyminen ja suoritusvarmuus ei ole sitä tasoa että kokeeseen voisi lähteä. 

Nyt kurssin jälkeen alon kaukotkin on kunnossa, mutta kapulan pito vaatii vielä hommia. Lenni pitää kyllä, mutta mälvää ihan lakkaamatta kapulaa. Täytyisi keksiä tuohon joku ihan uudenlainen lähestymistapa, jos sen kuntoon vielä haluaisi, mutta älytöntä motivaatiota asian treenaamiseen ei mulla kyllä ole.

Liikkeissä ei siis mitään ihmeellistä, mutta eniten tokossa pohdituttaa palkkaaminen ja motivaatioasiat. Kurssin aikana Lennin vire vaihteli hyvästä huonoon ja takaisin. Välillä sitä kiinnosti haisteleminen paljon enemmän kuin tekeminen, välillä se teki todella hyvällä fiiliksellä. Toisaalta kurssin aikana huomasin myös, että vaikka koira olisi omissa maailmoissaan ja tuntuisi käteen huonolta, osaa se alon liikkeet niin hyvin että saan kyllä rämmittyä ne läpi. Tietysti rämpiminen ei ole se mihin pyritään, mutta oli mahdollista kisauraa rallynkin puolella miettien hyvä huomata, että kaiken ei tarvitse olla aina niin täydellistä että pystyttäisiin pakkotilanteessa kelvolliseen suoritukseen.

Kurssilla ei tullut mitään maata mullistavia oivalluksia jatkoon, mutta sitäkin enemmän hyvää treeniä ja huomiota omasta koirasta. Sosiaaliseen palkkaan Lenni vastaa suhteellisen kivasti, mutta liikkeiden välit ovat yksi juttu mitkä vaativat paljon paljon työtä. Kurssilla sain sen leikkimäänkin! Oli myös kiva nähdä, miten varma esim. sen paikallaolot ovat levottomammassakin seurassa. Seuraamisissa ja muissakin liikkeissä sain jälleen huomautuksia siitä, että saisin olla rauhallisempi ja antaa koiralle enemmän aikaa reagoida. Tässä on kyllä perää - oon nyt rallyssa parin viikon aikana huomannut, että hitaampi tempo ei sittenkään passivoi vaan pikemminkin aktivoi Lenniä. Rallytreeneistä toiste erikseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti