maanantai 5. kesäkuuta 2017

Pentutoko 3+4

Viime maanantaina pentutokoiltiin vielä sijaisen johdolla. Tehtiin paljon erilaista häiriötreeniä erityisesti perusasentoon. Vilppu olikin mennyt viikossa kivasti eteenpäin eikä mennyt häiriöihin, vaikka tietyt jutut sitä selvästi mietityttikin. Perusasento sillä on ripeä ja jo aika vahva, siitä olen tosi tyytyväinen! Paikka löytyy lähes joka kerta saman tien ja perusasentoon tuleminen on pennusta selvästi kivaa, se myös tarjoaa sitä runsaasti. Lisäksi otettiin seisomista ja istu-maahan -kaukojen alkeita. Vilppu osaa vaihtaa pyynnöstä ja erottelee ihan hyvin, mutta nyt lähdettiin hakemaan vauhtia reilulla käsiavulla. Vähän se ehti väsähtää, mutta tsemppasi kuitenkin loppuun saakka.

Puhuttiin siitä, miten tokoliikkeet koostuu pienistä palasista ja niitä palasia voi hyvin treenata pennunkin kanssa vahvaksi. Kun jokainen osatekijä on kunnossa, liikkeen kokoaminen kasaan on helppoa eikä kestä kauan. Jälleen korostui siis pohjatyön tekemisen tärkeys ja se, ettei esimerkiksi seuraamiseen saati kokonaisiin liikkeisiin ole vielä kiire. 

Tämä kolmikko on nykyään samassa tokoryhmässä! Käytiin sunnuntaina lenkillä, kaikki kuvat © Aija Tanskanen

Tänään taas Elli oli palannut lomalta ja päästiin kunnolla hommiin. Päivän pääasiallisena treeninä oli meille tällä hetkellä vaikeimpia asioita eli leikkiminen ja sosiaalinen palkka. Vilppu leikkii kotona ja lenkillä hyvin ja vastaa myös sosiaaliseen palkkaan hienosti, mutta kentällä se menee hirmuisen vakavaan työskentelymoodiin eikä oikein viitsi lähteä mukaan mihinkään hullutuksiin. Se saattaa tehdä supernopeita ja hienoja perusasentoon tuloja, mutta kieltäytyä sitten leikkimästä tai ottamasta sosiaalista palkkaa vastaan. Asiaa ei tietysti helpota se, että mä en vieläkään leiki itse kovin luontevasti. Tätä täytyy nyt ihan ehdottomasti harjoitella joka päivä vähän ja käydä myös hallilla tekemässä nopeita leikkituokioita. Mua vähän ahdistaa ja himmaa jo sen, kun tiedän että joku katsoo, niin ensin voisi harjoitella silloin kun halli on tyhjä ja lisätä pikkuhiljaa häiriötä (ohjaajalle). 

Muistiinpanoja:
  • Pennun ei kannata antaa valita mikä palkka milloinkin kelpaa; jos on päättänyt palkata lelulla/namilla, itsepäisesti vie palkkauksen loppuun saakka tekemällä kulloisestakin palkasta riittävän kiinnostavan. Mustavalkoinen "muutakaan ei tule" -ajatus, mieluummin vaikka koira hetkeksi tauolle kuin siirtyminen pennun mukaan parempaan ja parempaan palkkaan
  • Rankkaa palkkiot järjestykseen; käytä tehtävän mukaan
  • Muista leikkiessä itse nopeampi liikkuminen, innostavampi ote, lelun vienti aina koirasta poispäin
  • Ei kutsumalla kutsuta koiraa leikkiin vai annetaan sen itse olla aktiivinen; lelulle kuitenkin myös palkkavihje
  • Aktiiviset irrotukset
  • Sosiaalinen palkka -> tauko -> palkkavihje -> namiNäiden lisäksi tehtiin seuraamista ja paikallaoloa. Vilpulle olen alkanut rakentaa seuraamista perusasennosta perusasentoon -metodilla ja se on oikein hyvällä mallilla. Tähän tuli jatkovinkiksi se, että treenissä ei tarvitse odottaa, että koira istahtaa ensin, vaan pyytää pennun perusasentoon ja lähtee "karkuun" ennen kuin se istuu - seuraaminen tulee vähän kuin vahingossa ja kaupan päälle. Paikallaoloissa ei myöskään mitään sen ihmeellisempää, erilaisia häiriöitä vain pikkuhiljaa mukaan. 

Nyt siis leikki ja sosiaalinen palkka vakavasti työn alle - tavoitteena on olla ensi viikolla näissä jo vähän parempi ja ensi kuussa vielä parempi!

Puhdas pentu 20 viikkoa eli melkein 5 kuukautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti