maanantai 26. kesäkuuta 2017

JuhannustunnelmiaJuhannusta oltiin viettämässä vanhempieni luona Itä-Suomessa. Yllättäen säätkin suosi ja oli oikein rentouttava viikonvaihde, luultavasti myös koirilla. Matkat sujuivat hienosti paluumatkan ruuhkasta huolimatta, Vilppukin jaksoi istua hienosti autossa eikä muitakaan ongelmia ollut. Näitten tyyppien kanssa on kiva reissata. Pentu käyttäytyi oikein nätisti myös kyläpaikoissa ja malttoi rauhoittua ihan vieraisiin paikkoihinkin suhteellisen kivasti.

Koirat pääsivät uimaan ja hengailemaan vapaana pihalla, mikä on ihan luksusta kaupunkioloihin tottuneelle. Vilppukin suostui järveen, vaikka vesi on sen mielestä vielä vähän kylmää ja märkää. Lenni sen sijaan rakastaa noutaa vedestä joten työnjako oli sellainen, että Lenni nouti kepit ja Vilppu varasti ne rannalla. 


Juhannuspäivänä käytiin aina yhtä kauniilla Patvinsuolla heittämässä pieni retki. Käveltiin noin 3.5 kilometrin matka Kurkilahden parkkikselta Teretin lintutornille, syötiin ruhtinaalliset retkieväät ja palattiin samaa reittiä takaisin. Kansallispuistosta löytyy kyllä pitkoksia käveltäväksi, mutta tuo oli sopiva reissu pennullekin eikä vienyt ihan koko päivää muutenkaan. Menomatka ja evästauko saatiin olla omassa rauhassa, paluumatkalla vastaan tuli enemmänkin väkeä. 

Patvinsuo on aivan ihana paikka ja suosittelen kyllä lämpimästi kaikille Itä-Suomessa reissaaville, koiran kanssa tai ilman. Varsinkin näin alkukesästä suomaisema oli todella kaunis kukkivine kasveineen ja vaikka en lintuharrastaja olekaan, bongailtavaa piisasi. Olisi huippua tehdä tuonne joskus joku yhden yön reissu, pääsisi nauttimaan upeasta suomaisemasta pidemmänkin aikaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti