tiistai 6. kesäkuuta 2017

BIS1

Viipu viipulainen se käväisi mätsärissä ja kotiintuomisina olikin BIS-kehän voitto ja jäätävä kasa palkintoja. Mitenkäs siinä niin pääsi käymään?

Kyllä voitin nämä ihan itse

Mätsäri oli collieihmisten ACP-Klubin järjestämä ja päästiin nauttimaan aurinkoisesta säästä viileydestä huolimatta. Paikalla oli yllättävän paljon väkeä, isoja pentujakin muistaakseni kahdeksan paria. Mä en ole käynyt mätsärissä ainakaan seitsemään vuoteen, mutta tuomarit ja kehäsihteerit osasivat onneksi neuvoa avutonta ja tunnelma oli mukavan leppoisa.

Jännitti kyllä taas ihan älyttömästi, mutta Vilppua se ei onneksi haittaa. Herkun voimalla pupsi malttoi seisoa tosi kauniisti ja liikkui myös kivasti, vaikka mitään näyttelyjuoksua ei olla pennun kanssa harjoiteltu kertaakaan. Mä tykkään (lue: en osaa muuten) esittää koirani vapaasti, joskin Vilpulta piti takajalkoja korjailla välillä taaemmas sen jäädessä vähän kasaan. Vauvakoira esiintyi kuitenkin oikein nätisti! Tuomarin kopelointi ja hampaiden katsominen ei ollut sille juttu eikä mikään, ei olisi todella uskonut ensikertalaiseksi.

Himpan se on hassussa kasvuvaiheessa, mutta eipä annettu sen haitata. © Henna Tuomanen

En nyt äkkiseltään muista minkälainen pari meillä oli, mutta pariarvostelusta joka tapauksessa sininen nauha. Sinisten kehässä Vilppu osoitettiin ykköseksi ja se sai kovasti kehuja ikään nähden mahdottoman hienosta käytöksestä ja seisomisesta. Olin tietysti tässä vaiheessa jo niiiin ylpeä kiltistä pikku Viipusta ja jo lähdössä palkintojeni kanssa kotiin, kunnes sain selville että vielä BIS-kehä odottaa.

BIS-kehässä oli lopulta yhdeksän koiraa, joista Vilppu selvästi nuorin, mutta se esiintyi kyllä edukseen. Vähän meinasi väsymys iskeä ja takamus painua välillä maahan, mutta hyvin pentu skarppasi ja jaksoi vielä juostakin aika lennokkaasti. Kaikki kolme tuomaria pitivät kovasti sen rennosta luonteesta ja siitä, ettei se yhtään häseltänyt vaan seisoi kuin tatti muista koirista piittaamatta. Näillä ansioilla meidät ohjattiin BIS-kehän ykköspaikalle, eli pieni musta koipeliini oli voittanut koko show'n!

Palkintoja saatiin vaikka millä mitalla enkä todellakaan tiedä, mihin nuo pokaalitkin tungen. Hauska kokemus sekä omistajalle että pennulle! Saattaa olla että eksytään mätsäriin kesän aikana toistekin, vaikka viralliset näyttelykehät eivät ole mun juttu.

© Henna Tuomanen

Käytin Vilpun samalla reissulla puntarilla ja painoa oli aika tasan 10 kg, eli se ei ole juurikaan lisännyt painoa sitten 16-viikkoisrokotusten ja on myös selvästi jäänyt kasvutahdissa Freya-siskolle. Ehkäpä ne pojat kehittyy koirissakin tyttöjä hitaammin! Vilpulla on varmasti toinen kasvupyrähdys vielä tulossa, ja onkin hauska nähdä, minkä kokoiseksi se lopulta kasvaa. Säkää sillä on tällä hetkellä reilusti yli 40 senttiä kuitenkin. Hampaat irtoilevat kovaa vauhtia, etuhampaat ja kulmurit ovat kaikki vaihtuneet ja poskihampaistakin osa. Ei se ehkä miniaussieksi jää, vaikka välillä itsestä tuntuukin että se ei kasva tippaakaan.

4 kommenttia:

 1. Oii ei! Niin söpö BIS voittaja <3 onnea kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Se oli kyllä niin symppis kehässä.

   Poista
 2. Ehkä Freya tappijalkakin vielä kasvaa vähän 😂 on seki nii hassun näkönen vielä kun kroppa vähän eriparia. Hieno Vilppu 😍 se on kyl yhenlainen viilipytty tohon huliviliin verrattuna 😂 nauratti ku mietin et jos oltais oltu kans tuolla kehässä eivät olis varmaan uskoneet sisaruksiksi käytöksen perusteella 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sekin vielä kasva! :D Haha kehään vaan, siellähän sitä oppii eikä se oo niin vaarallista jos pennut vähän häslää!

   Poista