lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vilppu 15 viikkoa ja agilitykuulumiset

Vilppu 15 viikkoa

15-viikkoinen Vilppu on entistä temperamenttisempi, mutta edelleen myös fiksu ja ihana sekä enemmän "oikean koiran" oloinen, vaikka se onkin tietysti vielä ihan vauva. Arki alkaa normalisoitumaan siinä mielessä, että pentukin tietää jo rutiinit ja pelisäännöt noin suunnilleen. Hihnakävely sujuu suhteellisen hyvin, yksinolot menevät hienosti, matkustaminen sekä autossa että bussissa on vaivatonta, sisäsiisteys on hyvällä mallilla, luoksetulo toimii ja arjen peruskäskyt alkavat hahmottua Vilpullekin. Elämä kahden koiran kanssa on ollut mukavaa ja helpottunee nyt entisestään, kun ostin auton! Renaultin takakonttiin mahtuisi vaikka kolmaskin koira ja nyt pääsee mukavasti kulkemaan treeneihin ja metsään lenkille.

Torstaina hakuiltiin jälleen, Vilpulle 2x 2 maalimiestä niin, että pentu sai tehdä itse löydöt. Viipu oli taas kovin reipas ja taitava, yksi turhan vaikea tehtävä sai sen palaamaan kerran mun luo, mutta muuten pistot olivat suoria ja nopeita. Innokas Vilppu on ja vetikin vähän hihnassa keskilinjalle, hyvä että pieni on innostunut!

Viime sunnuntaina käytiin Aijan ja koirien sekä Stiinan ja Freyan kanssa lenkillä, loput kuvat © Aija Tanskanen
Aksattukin ollaan. Viime viikolla Lenni oli kahden viikon treenitauon jälkeen aivan sairaan hyvä, meni kovaa ja teki itsevarmasti hommia. Rata oli mukava; perusohjauksia ja vähän jotain uuttakin, kepit kahteen kertaan (niiiiin hyvä ja nopeat!) ja sopivasti teknistä hommaa juoksemisen rinnalla. Viime viikon perjantaina käytiin ratatreeneissä, tehtiin isolla kentällä kaksi kisanomaista vetoa putkeen. Rata oli helpohko kakkosluokan kisarata eikä siinä ongelmia ollutkaan. Kepit olivat tosi makeat taas eli ne asiat mitä mentiin testaamaan, toimivat kyllä. Taitaa se keppiongelma tosiaankin olla täysin mun jännittämisestä kiinni.

Tällä viikolla radalla oli pari selvästi haastavampaa paikkaa ja pariin kertaan piti itse kirota kun ei vaan onnistu. Lennille kuitenkin asenteesta ja kepeistä taas vähintään yhdeksän puoli! Ollaan nyt jo jonkun aikaa treeneissä kiinnitetty huomiota mun omaan liikkumiseen ja juoksutekniikkaan. Mun absoluuttiseen parhaaseen on vielä pitkä matka, mutta kuulemma edistystä on jo vähän tapahtunut; spurttaaminen on helpompaa ja räväkämpää. Ihan ei paukut vielä riitä painamaan pidempää pätkää täyttä ja helposti tekniikka unohtuu jos koutsi ei siitä muistuta, mutta kyllä se sieltä tulee! Tavoitteena on olla sitten vuoden päästä Vilpulle koiran tasoinen ohjaaja ja tietysti nyt Lennillekin joka kerta parempi. Erityisesti Lennin kanssa korostuu se, miten saan koirasta niin paljon enemmän irti, kun liikun itse hyvin ja kovaa. Juoksu-A on nyt mukavasti haastanut mua liikkumaan, kun kontakteilla seisottaminen ei ole vaihtoehto.


Vilppu on päässyt opettelemaan namikipolle juoksua yhdistettynä siivekkeisiin ja bumpperiin. Lisäksi ollaan tehty hypyn tarjoamista. Kovasti se kahden harjoituskerran jälkeen tarjoaa hyppyä ja takaakiertoa, käännökset tekisi mieluiten oikeaan merkin kierron alkeistreenin takia, mutta hyvin pentu hiffasi molemmat käännökset kun lähdin vasenta vahvistamaan. Lisäksi ollaan tehty kontaktipohjia niin, että Vilppu hakee takajalat kirjan päälle. Pentu on taitava pieni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti