torstai 6. huhtikuuta 2017

Vilppu 12 viikkoa

Vilppu täytti tänään 12 viikkoa! En voi uskoa, miten nopeasti aika menee - sunnuntaina se on ollut meillä tasan kuukauden.


Vilppu, 12 viikkoa, on älyttömän viisas ja hauska pieni koiralapsi. Se on reipas ja kulkee häntä tötteröllä paikasta toiseen. Pentu tykkää opetella uusia juttuja ja oppiikin vielä tuulennopeasti, ja minä nautin älyttömästi sen kanssa puuhailusta. Tällä viikolla se on treenannut ruokahetkien yhteydessä esimerkiksi alustalle rauhoittumista ja pientä paikallaoloa, käsitargetia, perusasentoon tulemista, istu-maahan-seiso -vaihtoja ja vähän kestoa eri asennoille ja namikipolle juoksua. Ulkona harjoitellaan hihnakävelyä, ohittamista, luoksetuloja ja luopumista (kävyistä ja kepeistä) sekä siirretään pikkuhiljaa sisällä opittua erilaiseen ympäristöön. Leikittykin ollaan, ja pyöritelty lelun perässä sylkkäreitä, tosin täytyy sanoa, että enemmän pitäisi leikkiä niin että itsekin panostaisi siihen ja ottaisi sen tärkeänä koulutushetkenä siinä missä muutkin. 

Vilppu on siis huikean pätevä pieni koiralapsi, josta on lyhyessä ajassa tullut mulle kovin rakas. Saan kuitenkin varmaan myös sanoa, että on se tällä viikolla ollut hemmetin ärsyttäväkin. Lennin hihnassa ja mun jaloissa roikkuminen, pureminen ja jatkuva erinäisille tasoille hyppimisen yrittäminen on pennulta ihan ymmärrettävää, mutta silti tuskastuttavaa. Jos mä en tietäisi että se kasvaa tuosta ihan takuulla ohi, voisi alkaa rasittaa enemmänkin.

Lenni ei edelleenkään oikein välitä pennusta, se on sitä kohtaan kohteliaan välinpitämätön eikä jaksa kiinnittää pentuun huomiota. Jos Vilppu hepuloi liian lähellä Lennin naamaa, ilmoittaa se murisemalla pennun käyttäytyvän tyhmästi. Niillä menee siis ihan hyvin keskenään, mutta kavereita koirat eivät vielä ole. Saa nähdä, milloin väleissä alkaa tapahtua lämpenemistä vai alkaako ikinä. Ikäeroa niillä on sen verran että bff-asteelle tuskin koskaan päästään, mutta josko niistä olisi vähän seuraa toisilleen jossain vaiheessa.Tänään käytiin ensimmäistä kertaa hakumetsässä, ja olipas se hauskaa. Vilppu pääsi makkararinkeilemään kaksi pätkää ja juoksi reippaasti hakemaan aamupalaa jokaiselta tutulta ja vieraalta tyypiltä. Oli myös kiva päästä seuraamaan kokeneempien koirien työskentelyä, laji vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta! Alku tietysti aina hankalaa kun on niin paljon uutta asiaa sisäistettävänä, mutta lainasin kirjastosta Reija Niemisen perusteellisen oloisen Haamuja tuulessa -oppaan ja yritän sen avulla opiskella ainakin teoriaa ennen seuraavaa treenikertaa ensi viikolla.

Treenien jälkeen Freya-sisko tuli tänne päivähoitoon ja voin sanoa, että vilinää ja vilskettä riitti. Niin ihania nämä kuin ovatkin, niin en kyllä kahta pentua ottaisi ikinä yhtä aikaa. Hyvin ne onneksi malttoivat levätäkin, niin ei mennyt ihan ylikierroksilla koko päivä. Huomenna Vilppu pääseekin ensimmäisille rokotuksille, hauska nähdä mitä se painaa - kokoa on selvästi enemmän kuin nyt n. 8-kiloisella Freyalla.

Vilppu: "Kiipesin kuulkaa tänne Lennin viereen ihan itse!"

"Aion ottaa unet tässä."

"Otan Lennistä mallia."

"Miten se voi olla pitämättä minusta kun olen näin söpö?"

6 kommenttia:

 1. En kestä ihania kuvia 😂😍 meillä tuottaa tuo maahan - seiso vielä vaikeuksia tajuta mitä pyydetään 😂 vielä ei pystyis kaikkia yhistämään, eiköhän nekin siitä ala sujumaan kun vaan jaksaa harjoitella 😄 haku vaikuttaa kyl ihan huippukivalta, jännä nähdä miten meidän kersat oppii sitä tässä ajankuluessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on meilläkin hakemista vielä, mutta aika hyvin se tarjoaa juttuja! Jep, hauska sitten loppukaudesta katsoa miten on pennut kasvanut ja mihin ollaan päästy :D

   Poista
 2. Ihania kuvia! Vitsi pikkuaussiella on söpöt ilmeet <3

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva löytää tänne. Kovasti on Vilppu kasvanut.
  - Heli & Armas -
  https://luimupupu.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun löysitte, teidän blogia olenkin lueskellut! Kyllä, tuntuu että kasvaa ihan silmissä, joka päivä vähän.

   Poista