tiistai 18. huhtikuuta 2017

Tikkakosken luontopolku


Olipas mukava pääsiäinen! Lauantaina käytiin turisteina agilitykisoissa, Vilppu oli ehkä edellispäivästä vielä väsynyt ja tosi rauhallinen - ei yhtään sinkoillut ympäriinsä vaan napotti mua ja söi nameja. Paljon se sai rapsutuksia ja kehuja vierailta ja suhtautui niin lapsiin kuin aikuisiin rauhallisen ystävällisesti. Käytiin myös lenkillä Vilpun emän siskon Ruutin kanssa, täti piti pienelle jöötä mutta vähän ne virittelivät leikkiäkin. Spurteissa Vipe ei vielä pysynyt isomman aussien matkassa lyhyillä jaloillaan, mutta äkkiä ne siitä onneksi kasvaa.

Ilalla käytiin vielä hallilla, Vilpun kanssa otettiin ihan lyhyt setti namikipolle juoksua, merkin kiertoa ja perusasentoa ja Lenni sai toimia seuraneitinä vain. Häkissä odottaminen sujui hyvinkin mallikkaasti tällä kertaa, hienoa!
 


Sunnuntaina ei tehty yhtikäs mitään, vaan molemmat koirat saivat ottaa levon kannalta, mikä teki selvästi hyvää molemmille. Maanantaina Vilpulla oli pentukurssi, kirjoitan siitä vielä erikseen, ja illalla käytiin molempien koirien kanssa katsastamassa taas yksi luontopolku Tikkakoskella. Vähän reilun kahden kilometrin mittainen polku on uusittu ja kunnostettu vuonna 2015 ja se olikin hyvässä kunnossa, erittäin selkeästi merkitty ja kaikin puolin mukava pikku retkikohde. Polku risteili jonkin matkaa valaistujen latujen keskellä avoimessa kangasmetsässä, mutta sukelsi onneksi välillä myös syvemmälle metsään. Paikoitellen metsää oli myllätty, sillä reittiä oltiin siirretty vähän sivumpaan latupohjalta. Polun varrelle kuitenkin osui niin suota kuin sievä pieni lampikin, ja osa matkasta taitettiin pitkospuilla eli vaihtelua oli näin lyhyelle polulle ihan riittävästi. 

Reitti oli helppokulkuinen ja sopi hyvin pennunkin juostavaksi, eikä korkeuseroja ollut juurikaan. Erityismaininta uusituista opastetauluista, joissa oli infoa ja huumoria sopivassa suhteessa. Vielä kun sattui ihana auringonlasku ja muutenkin mukava sää, niin mikäs siinä oli kävellessä. Tätä voi suositella muillekin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti