keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Kotimaanmatkailua

Viime perjantaina käytin Vilpun rokotuksilla eläinklinikka Tähdessä, jossa ollaan Lenninkin kanssa asioitu Jyväskylässä ollessa. Pentu oli tosi reipas ja saikin paljon kehuja käytöksestään. Rokotetta se ei edes huomannut, herkut kiinnostivat enemmän. Painoa tyypillä oli 8.7 kg ja minusta se on nyt alkanut kasvattaa erityisesti jalkaa, yleisilme alkaa olemaan jo aika honkkeli karhunpennun sijaan. Täytyy ottaa loppuviikosta 13-viikkoiskuvat, niitä on kiva katsella sitten myöhemmin.

9-viikkoinen marsu. © Anni Karjalainen
Sunnuntaista eteenpäin ollaan vietetty tätä viikkoa mun vanhempien luona Joensuun lähistöllä ja sen vain sanon, että kyllä olisi elämä pennun kanssa helppoa, jos olisi omakotitalo. Ja auto. Koirat matkustivat vajaa neljä tuntia yhden pysähdyksen taktiikalla tosi nätisti, Vilppu pisti vähän paperia silpuksi mutta nukkui suurimman osan ajasta. Vanhemmillani se oli heti ihan kotonaan, niin reipas pieni! Muistan Lennin jännittäneen meidän avaraa, kirkasta ja liukaslattiaista keittiötä ihan pentuna, mutta Vilpusta siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Niin kuin ei ole missään muussakaan.

Koirien kanssa ollaan ulkoiltu paljon lähimetsissä, ja ne ovat saaneet juosta vähän vapaammin kuin Jyväskylän harjulla. Täällä on vielä hurjat määrät lunta, jossa ollaan tarvottu, ja minä olen nauttinut puhtaista koirista. Harmi etten ottanut kameraa mukaan, olisi ollut mukava ikuistaa tyypit vielä lumisessa maisemassa. Vilppu on muuten ollut koko täälläoloajan eli neljä päivää sisäsiististi! Yöt se on nukkunut hyvin ja myös pienet pätkät yksinoloa ovat sujuneet rauhallisesti vieraassakin paikassa. Autoiltu ollaan pariin otteeseen täälläkin päässä ja huomenna lähdetään takaisin kotimatkalle, uskon ettei siinäkään ole mitään ongelmaa.

Fiksu ja filmaattinen ja Vilppu

Lennillä on taas ollut mahavaivoja. Se on aina ollut herkkävatsainen mutta nykyään tuntuu, että jo väärää ruokaa päin vilkaiseminen aiheuttaa sille oireita. Täytyy seurata ja käyttää se tarvittaessa tutkimuksissa. Tällä hetkellä Lenni on onneksi ihan pirteä ja syö normaalisti, joten toivottavasti kuitenkin ongelmat menevät pois ja pysyvätkin poissa, kun sille ei vain anna mitään vierasta syötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti