torstai 16. maaliskuuta 2017

Vilppu 9 viikkoa

9-viikkoiskuva. Pentu seisoo ihan miten sattuu, mutta ainakin siitä näkee että se on kasvanut!

Vilpulla on tänään 9-viikkoissynttärit! Se on viikon takaisesta jo vähän kasvanut ja jaksaa puuhata enemmän ja pidempiä aikoja joka päivä, vaikka tietenkin vauvakoira nukkuu edelleen paljon kaiken puuhailun vastapainoksi. Myös öisin, onneksi.

Kaupungissa on vähän kurjat ulkoiluolosuhteet tällä hetkellä; alustaksi on tarjolla joko märkää hiekoitushiekkaa tai pelkkää jäätä. Vilppu ei oiken tykkää kävellä kummallakaan eikä Lennikään sen puoleen, joten ollaan etsitty niitä pieniä kuivia tai lumisia kohtia tästä läheltä kotia. Harjulla aurinko on lämmittänyt sulia kohtia rinteille ja siellä pentu onkin pinkonut hurjaa vauhtia ja syönyt käpyjä. Hihnassa Vilppunen ei osaa oikein vielä kävellä, mutta täytyy ottaa ensi viikolla tehokuuri niin että koirat ulkoilevat erikseen. Sisällä Vilppu on enimmäkseen ihanan rauhallinen ja osaa hommailla itsekseen lelujen kanssa, jos ei ole aktiviteettia näköpiirissä.Vilppu alkaa olla minullekin jo oma pieni persoonansa. Sillä on hauska tapa mennä nukkumaan vesikupin ja seinän väliin ja lepuuttaa välillä päätään vesiastian reunalla. Se on suloinen ja hauska tyyppi, enkä malttaisi odottaa että se kasvaa vielä vähän ja sen kanssa pääsee puuhailemaan lisää. Pentuajassa on oma viehätyksensä, mutta myös aika paljon stressiä siitä että meneekö nyt kaikki oikein: oppiiko Vilppu olemaan yksin ja saanko sen innostettua tekemään hommia mun kanssa alusta saakka, ymmärränkö sosiaalistaa sitä tarpeeksi, saako se riittävästi leikkiä ja lepoa ja uusia kokemuksia.


Keskiviikon aksatreeneihin Vilppu pääsi mukaan ja treenikavereiden pussailtavaksi. Pentu oli hurjan reipas, odotti välillä treenikaverin autossa Myy-belgin seurana ja oli välillä hallissaa tutustumassa ääni- ja hajumaisemaan. Mikään ei jännittänyt kakaraa yhtään, niin hieno pieni! Treenien jälkeen otettiin pari luoksetuloa niin, että appari piti Vilpusta kiinni. Pentu tuli täysiä luo aika pitkästäkin matkasta eikä ottanut häiriötä hallissa olleesta toisesta koirasta. Nakki on näköjään oikein mieluinen herkku, pitänee ostaa niitä. Pennusta on kyllä tullut muutenkin huomattavasti ahneempi ja se syö jo kupin reippaasti loppun yhdeltä istumalta. Se on lisäksi vähän alkanut ymmärtää naksuttelun ideaa ja tuntuu olevan innokas oppija.


Lennin treenit meni mukavasti. Aloitettiin loppusuoralla ja jatkettiin sen alle lyhyt ja helpohko rata. Lenni oli ihan fiiliksissä, kun pääsi pitkästä aikaa tekemään pelkkää superkivaa ja sille helppoa hommaa ja vitsi se meni kovaa! Oli ihana nähdä, miten koira nauttii. Kepit se haki superhyvin vaikeasta avokulmasta ja pujotteli kovaa loppuun saakka. Taitava koira! Tällä viikolla on tullut väkisinkin keskityttyä niin paljon pentuun, että oli nyt mukava päästä puuhailemaan Lennin kanssa. Täytyy jatkossakin pitää huolta siitä, että molempia koiria tulee huomioitua myös erikseen.

3 kommenttia:

 1. Niin samat fiilikset ton pentuajan suhteen! 😄 Pakostikkin sitä miettii että onko joku asia mitä tiedostamattakin tekee väärin ja mitä saa sitten myöhemmin korjailla😂 mutta onneks meillä on niin reippaat ja viisaat pennut että varmasti ne pärjää ja me niiden kans!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, vaikka kuinka tietää että monta hyvää tapaa kasvattaa pentua ja virheitäkin saa tehdä, niin jotenkin sitä stressaa että kaiken pitäisi kerralla mennä kunnolla! :D Mutta nää on kyllä onneksi sosiaalisia pikku lapsineroja, tällaisten kanssa on helppo ja ihana puuhata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, eiköhän sitä itekkin tässä opi olla stressaamatta turhista :D niitä ne kyllä on!

   Poista