torstai 9. maaliskuuta 2017

Iloinen ja onnellinen


Vilppu 8 viikkoa, kaikki kuvat © Aija Tanskanen

Hain tänään Vilpun kotiin. Olin luullut että mulle iskisi joku älytön viime hetken pentupaniikki, mutta ei se koskaan tullutkaan - mä olen vain puhtaasti iloinen ja onnellinen tästä maailman hienoimmasta pikku pennusta ♥ Aika usein tuntuu vielä siltä että sain sen vain hoitoon; on vaikea uskoa että se on tosiaan mun oma nyt ja tullut tänne jäädäkseen. Että se on täällä vielä viikon ja kuukaudenkin päästä.

Lennillä ja Vilpulla on mennyt paljon paremmin tänään kuin tiistaina, ehkä siksikin että olen nyt itse tajunnut puuttua niiden keskinäiseen kanssakäymiseen riittävästi, jos tilanne sitä vaatii. Lenni on nätisti haistellut pentua ja pentu on aika nätisti yrittänyt leikkiä sen kanssa. Kun homma on meinannut lähteä lapasesta, koirat ovat hetken saaneet relata eri puolilla kompostiaitaa. Illan yhteisulkoilulla ne olivat molemmat irti ja juoksentelivat siivosti toisiaan liiemmin härkkimättä. Eiköhän se tästä lähde sujumaan!Vilppu on myös syönyt, nukkunut, leikkinyt ja pissinyt (tänään vain kerran sisälle!). Se on älyttömän hauskan ja symppiksen oloinen tyyppi. Peili on sen mielestä jännä kapistus, ja useamman kerran päivän aikana koiravauva on löytynyt sen edestä ihmettelemästä toista mustavalkoista tyyppiä. Rauhallisen oloinen Vilppu on tänään ollut, mutta se on ehkä vain ensimmäisen päivän järkytystä. Nytkin se on asettautunut yöunille varsin tyytyväisen oloisena eikä sitä muutenkaan ole esimerkiksi tarvinnut ottaa syliin rauhoittumaan, päiväunet onnistuu kyllä.

Loppuviikon ohjelmaan kuulunee paljon leikkimistä, luoksetuloharjoituksia, kynsien leikkaamista, ulkoilua erilaisissa paikoissa ja ehkä reissu Mustiin ja Mirriin viimeisille ostoksille. Ilmoittauduin myös jo pentukurssille Haukkuvaaraan, jossa päästään aloittamaan hommat jo huhtikuun puolivälissä. Parasta!


2 kommenttia: